Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

3P — Personības pilnveidošanas piecstūris

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2017 / Nr. 3 - 2017

NODAĻA - LATVIJAS NEREDZĪGO BIEDRĪBĀ

No 1. marta LNB uzsācies jauns projekts «Personības pilnveidošanas piecstūris», kurā dalībniekiem iespējams uzzināt, iemācīties, apgūt daudz jauna, interesanta un saistoša gan ikdienai, gan redzesloka un pieredzes paplašināšanai.

Projekta mērķis ir izstrādāt un īstenot personības pilnveidošanas piecstūra (3P) izglītojošu un motivējošu pasākumu un nodarbību programmu cilvēkiem ar redzes traucējumiem dažādās vecuma grupās, kuru rezultātā konkrētajai mērķa grupai tiks uzlabotas komunikācijas prasmes, attīstīta motivācija un veicināta piederības sajūta Latvijas Neredzīgo biedrībai un Rīgas pilsētai.

Projekta ietvaros tiks apzināti un iesaistīti aktivitātēs arī tie Rīgas pilsētas iedzīvotāji ar redzes traucējumiem, kuri līdz šim nav iesaistījušies LNB rīkotajās aktivitātēs nedrošības, vientulīguma un nepārliecinātības sajūtas dēļ, tādejādi sniedzot iespēju viņiem iziet ārpus mājas un satikties ar līdzcilvēkiem, kurus tāpat kā viņus vieno redzes problēmas.

Projekta ietvaros cilvēkiem ar redzes traucējumiem tiks piedāvāta izglītojoša un izklaidējoša pasākumu programma sešu mēnešu garumā, kuras rezultātā tiks uzlabota šo cilvēku veiksmīga un nepiespiesta integrācija sabiedrībā. Pasākumu programma 3P jeb «Personības pilnveidošanas piecstūris» sastāvēs no 5 virzieniem:

1.     Veselīgi dzīvojam

2.     Es kā rīdzinieks

3.     Veiklās rokas

4.     Kultūra un cilvēks

5.     Lietišķs sabiedrībā

Projekta dalībniekiem būs iespēja piedalīties lekcijās un vērot meistarklases, kas atklās vēl līdz šim nebijušas zināšanas un pieredzi. «Kultūra un cilvēks» virzienā projekta dalībniekus apciemos un pieredzē dalīsies sabiedrībā zināmi aktieri, mūziķi un komponisti, kā arī tiks organizēti 2 klasiskās mūzikas koncertu apmeklējumi, bet kursa «Lietišķs sabiedrībā» ietvaros tiks apgūti lietišķās etiķetes un publiskās runas pamati. «Veselīgi dzīvojam» virzienā vēl bez lekcijām un meistarklasēm par veselīgu uzturu tiks organizēta ekskursija uz baskāju taku «Valguma pasaule» un Ineses Ziņģītes vadītas meistarklases ārstnieciskajā vingrošanā. «Es kā rīdzinieks» izglītojošajās lekcijās projekta dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar Rīgas pilsētas vēsturi, interesantākajiem faktiem un arhitektūru, bet nodarbību kursā «Veiklās rokas» apgūtas jaunas rokdarbu prasmes.

Kopsummā projekta laikā tiks noorganizētas 34 dažādas nodarbības, 2 klasiskās mūzikas koncertu apmeklējumi, kopā 30 personām, 4 tikšanās reizes ar Latvijā atpazīstamiem māksliniekiem, 1 ekskursija 30 personām ārpus Rīgas pilsētas robežām, 1 projekta atklāšanas un 1 projekta noslēguma pasākums. Kopā projekta ietvaros iesaistītas 80 personas.

Tiem, kas apmeklēja pirmo — atklāšanas — lekciju, par projektu jau ir plašāka informācija. Tiem, kas vēlas piedalīties projektā — vēl ir iespēja uzzināt, piedzīvot un piedalīties! Pieteikties un vairāk uzzināt par projektu iespējams kontaktējoties ar projekta aktivitāšu koordinatoru — Kasparu Riekstiņu (tel.nr. 25432135). Nodarbību grafiki Martam un Aprīlim pieejami LNB mājaslapā.

SVARĪGI — pirms nodarbībām vēlams pieteikt savu dalību uz katru nodarbību, lai būtu ērtāk iekārtot nodarbību telpas, atbilstoši apmeklētāju skaitam — pieteikšanās pie projekta aktivitāšu koordinatora K.Riekstiņa.

Pirmās projekta nodarbības norisināsies Strazdumuižas ciematā Braila ielā 5, pirmajā stāvā, jauniešu organizācijas telpās (pretī tiflotehnikai).