Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Aprīlī gaidāmi Rīgas Fotogrāfijas biennāles starpgada pasākumi

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2017 / Nr. 3 - 2017

Aprīlī gaidāmi Rīgas Fotogrāfijas biennāles 2016-2018 starpgada pasākumi — vairākas izstādes, gif animācijas projekts tiešsaistē un diskusija, veltīta jaunajiem māksliniekiem aktuālās fotogrāfijas kontekstā, kā arī biennāles notikumus un tajās aplūkotās tēmas atspoguļojošs izdevums.

Rīgas Fotogrāfijas biennāles (RFB) starpgados akcents tiek likts uz Eiropas jaunajiem māksliniekiem, kas šobrīd ir vēl savas radošās karjeras sākumā. Skatītājiem tā ir iespēja iepazīt jaunus, perspektīvus autorus, kas turpina attīstīt gan jau esošās un plašākai sabiedrībai pazīstamās fotomākslas tradīcijas, gan veido fotogrāfijas medija jauno valodu.

Biennāles 2016–2018 starpgada pasākumu programmā paredzētas trīs izstādes. To starpā  no 6.aprīļa līdz 7.maijam Latvijas Fotogrāfijas muzejā gaidāma Zviedrijā dzīvojošās latviešu mākslinieces Guntas Podiņas personālizstāde «Mēs neesam neredzami». Šajā dokumentālo darbu izstādē starptautisku atzinību guvusī māksliniece aktualizē Latvijā sociāli neaizsargātas sabiedrības daļas — neredzīgo ciemata Strazdumuižas iedzīvotāju situāciju. Izstādes kuratore — Latvijas Fotogrāfijas muzeja vadītāja Maira Dudareva.