Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Jaunums

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2017 / Nr. 3 - 2017

Sandra Smona

Ziema lēnām atkāpjas un paļāvīgi nodod savus vadības grožus pavasara rokās. Nesteidzīgi, bet gana mērķtiecīgi. Savs laiks pavadīts vadot un stūrējot. Tālāk, lai pavasaris virza. Un neviļus paši saprotam, ka visas smagās un pelēkās, ziemas laikā uzkrātās domas un sajūtas ir jānoliek kaut kur dziļi dziļi, lai līdz rudenim neatrodas. Vai vislabāk — neatrodas nemaz. Un uzreiz varam sajusties brīvāk, vieglāk, gaisīgāk. Silti smaidi rotā mūsu sejas, acis priekā mirdz un esam tādās kā gaidībās… Gaidībās pēc kaut kā jauna, spoža, iedvesmojoša. Es savu pavasara iedvesmu sagaidīju un ar prieku ziņoju to Jums!

Kādu krietnu laika posmu mani urdīja doma par to, ka, lai gan mūsu biedrībai ir tik daudz ēkas un telpas, maz ir tādas telpas, kur sajūties mājīgi, silti un gaidīts. Maz ir tādu cilvēku apkārt, kuri mūs mudina iziet ārpus savas mājas, savas teritorijas un ikdienas, lai kopīgi, nesteidzīgi pie tējas tases pārrunātu mazas, bet tajā pat laikā tik svarīgas tēmas. Tēmas par to, kā jūtamies, par kultūru, par bērnības pasakām, par citām planētām un dzīvi pēc rītdienas. Jāteic, ka pēdējā laikā man par labiem un uzticamiem sarunu biedriem ir kļuvuši LNB jaunieši — talantīgie, radošie un zinātkārie. Mēs tiekamies, runājamies, atpūšamies kopā, dalāmies priekos un ne tik saulainos notikumos. Dažkārt esam vien pāris cilvēki, dažkārt vairāk par diviem desmitiem. Tajos brīžos, kad esam tik kuplā skaitā, sajūtam, ka pārlieku cieši, mums trūkst telpas un kustības brīvības. Telpas, kur kopīgi satikties kuplā pulkā, uzdziedāt dziesmas ģitārspēles pavadījumā un uzdejot pie deju mūzikas. Tāpēc ideja par plašas un gaišas telpas izveidi un labiekārtošanu bija tikai pašsaprotama — dažādu semināru, deju vakaru, dziesmu pēcpusdienu un svētku atzīmēšanai.

Mūsu ciemata vecākās iemītnieces, muižiņas Braila ielā 5, otrais stāvs jau kādu laiku ir pamests un neapdzīvots. Vien Strazdumuižas radio ik rītu ziņo par jaunākajiem notikumiem. Telpas šajā ēkā ir plašas un saulainas, vien dikti bēdīgā stāvoklī. Izmantojot izdevību, uzrakstīju projekta pieteikumu uz labdarības veikalu «Otrā elpa» izsludināto projektu konkursu ar mērķi izveidot un labiekārtot jauniešiem lielu, saulainu un funkcionālu telpu svarīgu dzīves notikumu un aktivitāšu īstenošanai. Liels bija pārsteigums un prieks, ka šī ideja labpatika lielākajai daļai no labdarības veikalu apmeklētājiem, un viņi lēma par šīs idejas atbalstīšanu, nobalsojot par šo projektu. Plašās telpas 2.stāvā tika pārvērstas līdz nepazīšanai. Līdz šim laika zoba skartie logi tika nomainīti uz jauniem koka pakešu logiem, sienas izlīdzinātas un izlīmētas ar tapetēm, nomainīti griesti, ieklāts jauns grīdas segums un ieliktas jaunas koka durvis. Mazajā istabiņā, kas pieguļ lielākajai ēkas telpai, tiks ierīkota virtuve, kur semināros un pasākumos uzvārīt tēju, kafiju vai sasmērēt maizītes.

Par saņemtajiem finanšu līdzekļiem tika iegādātas arī jaunas mēbeles — sienas plaukti, skapis, glīti koka krēsli un mazāki plaukti. Tāpat arī jauns dators, lai kopā sanākšanas brīžos būtu iespēja klausīties mūziku, izmantot internetu un pavadīt laiku, meklējot sev interesējošu informāciju.

Uzskatu, ka šādus svarīgus notikumus ir jādara zināmus plašākai sabiedrības daļai. Pozitīvajā un skaistajā ir jādalās ar visiem, lai vairotu prieku un kopīgi domātu par jauniem mērķiem, kas jāsasniedz. Tāpēc svinīgi ziņoju, ka 2017.gada 30.martā (precīzs pulksteņa laiks tiks izziņots nedaudz vēlāk) atklāsim šo telpu ar svinīgām uzrunām, pateicības vārdiem, dziesmām un smiekliem, lai jau tuvākajā laikā telpa sāktu dzīvot savu dzīvi kopā ar visiem mums.

Īpašs paldies labdarības veikaliem «Otrā elpa» par uzticēšanos mums un ticību idejai!