Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Prieks dod zvaigznes spožumu Rēzeknē

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 12 - 2014

Prieks dod zvaigznes spožumu Rēzeknē

Viktors Filatovs, LNB Rēzeknes TO valdes loceklis

2014. gada 3. decembrī Rēzeknes pilsētā Latgales vēstniecībā «Gors» notika labdarības koncerts «Prieks dod zvaigznes spožumu!», kas tika veltīts Eiropas invalīdu dienai. Šo pasākumu jau otro reizi organizē Rēzeknes pilsētas domes Sociālo lietu komisija. Paralēli pasākumam notika arī dažādu organizāciju dalībnieku rokdarbu izstāde un tirdziņš.

Pasākumu atklāja 12. Saeimas deputāts Ivans Ribakovs, kā arī Rēzeknes pilsētas domes deputāti J.Krivšāns, L.Ostapceva un Sociālā dienesta vadītājs G.Arbidāns. Viņi silti sveica visus klātesošos un novēlēja koncerta dalībniekiem radošus panākumus, skaistu tagadni, vēl skaistāku nākotni, mieru, stabilitāti un izteica pārliecību, ka kopā mēs spēsim pārvarēt visas nedienas.

Šajā labdarības koncertā piedalījās vairākas nevalstiskas organizācijas. LNB Rēzeknes TO pārstāvēja radošie dalībnieki prekšsēdētājas Valentīnas Lansbergas vadībā. Tika izpildīta literāri muzikāla kompozīcija «Kas tas ir — vecums?», ko izpildīja autore Inese Boļšakova, bet dziesmu «Sņegopad» izpildīja Tatjana Lebedeva. Savukārt, literāri muzikālo kompozīciju «Atmiņas» izpildīja Lilioza Lilija Spale. Pēc tam skanēja akordeonu duets Irēnas Znūteņas un Jūlijas Krūmiņas izpildījumā, kā arī dzejnieka Musa Džaļiļa dzejas darbu «Varvarstvo» izpildīja Viktors Filatovs.

Ne ar ko nav salīdzināms tas dvēseles gaišais siltums un mīļš, dzidrs spožums, kas rodas cilvēka sirdī, saskaroties ar mākslu. Nekas tā gaiši un priecīgi neatklāj cilvēka dvēselē mīlestību kā mākslas brīnumspēks, kad cilvēkā ienāk poēzijas, dejas un dziesmu mīlestības stari.

Kā smaržīga ziedēšana pavasarī, kā dzīva, kaislīga un skanīgi pievilcīga balss, kā brīnišķīga putnu dziedāšana un milzum daudz citu dabas skaistumu nerodas no nekā, tā arī cilvēka dvēselē, saskaroties ar mākslu, uz mīlestības pamata rodas brīnišķīgi izjūtu augļi.

Savīta ar mīlestību, māksla — tas ir neaprakstāmi skaisti, kas patiesībā ielikts katrā dzīvā dvēselē, un, ja to mantojumu atklāj, cilvēka sirds atveras Augstam Sākumam, labestībai, patiesībai un skaistumam.

Pēc koncerta Rēzeknes pilsētas domes Sociālo jautājumu komisijas priekšsēdētāja I.Muhanberga un Sociālā dienesta vadītājs G.Arbidāns sirsnīgi pateicās visiem koncerta dalībniekiem.

Jāpiebilst, ka kolektīvu vadītājiem tika pasniegti nevien pateicības raksti un ziedi, bet arī gardumu maisiņi dāvanā. Bija arī ļoti patīkami, kad Sociālā dienesta vadītājs, liekot roku uz sirds, apņēmīgi izteicās, ka šāds pasākums tiks organizēts ne vien nākošajā gadā, bet arī turpmākajā gadu mijā.

Cienījamie šī pasākuma organizatori, liels jums paldies, ka devāt mums iespēju parādīt, ko mēs protam un varam!