Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Pārtikas un saimniecības preču iegāde interneta veikalos

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 9 - 2014

Nodaļa — Lasītāji mums raksta


Pārtikas un saimniecības preču iegāde interneta veikalos

Sveicināti, Rosmes lasītāji!

Sākot šo vēstuli, pateikšu, ka pats emu ļoti vājredzīgs, un patstāvīga, kvalitatīva iepirkšanās lielveikalos man nav pa spēkam. Nu jau pāris gadus šai problēmai ir lielisks risinājums — pārtikas un saimniecības preču iegāde interneta veikalos. Esmu patiešām apmierināts ar šādu iespēju, vēlos padalīties ar savu jau pāris gadus ilgo pieredzi.

Līdz šim esmu iepircies divos Latvijā populāros šāda veida veikalos: www.nuko.lv un www.e-maxima.lv.

Sākšu ar Nuko.lv, jo šis veikals piedāvā piegādi visā Latvijā, kaut vai meža vidū. Parasti gudrs pircējs pērk preces par tādu summu, lai piegāde būtu bez maksas. Bez maksas piegāde visā Latvijā būs pirkumiem virs 50 eiro.

Regulāri iepirkties ar mūsu invaliditātes pabalstu gan nesanāks. Iesaku rūpīgi apdomāt pirkumu un iepirkt preces ar ilgu derīguma termiņu un saimniecības preces. Vislielākais mīnuss diemžēl šim veikalam ir visai augstās cenas, salīdzinot ar parastajiem lielveikaliem. Saprotams, cenu veido arī piegādes izmaksas, tomēr ar lauku veikalu cenām Nuko.lv ir spējīgs konkurēt.

Pats iepirkšanās process ir līdzīgs kā citos interneta veikalos: reģistrējamies vai ienākam ar draugiem.lv profilu, saliekam vajadzīgo grozā, aizpildām prasīto kontaktinformāciju un apmaksājam rēķinu internetbankā. Preces Latvijas teritorijā no otrdienas līdz piektdienai piegādā kurjers. Iepirkuma maisi salikti ar uzlīmi pārlīmētā kastē, tie jāizņem un jāparakstās.

E-maxima diemžēl pagaidām pirkumus piegādā tikai Rīgā un tās apkārtnē, sīkāk skatiet uzņēmuma mājaslapā. Lielākais pluss šim veikalam ir zemās cenas, tās ir tieši tādas, kā Maxima veikalos. Lai nebūtu jāmaksā par piegādi, jāpasūta preces vismaz 30 eiro vērtībā, bet arī piegādes maksa zem šīs summas jau ilgāku laiku ir samazināta līdz 1 eiro. Preču klāsts šim veikalam ir plašs. Pat redzīgam cilvēkam lielveikalā ir grūti ātri atrast vajadzīgo un izdevīgāko piedāvājumu, šajā interneta veikalā tas ir patiešām ātri.

Parasti meklēšanas lodziņā rakstu vajadzīgo preci, jo, meklējot katalogā, iepirkšanās var ieilgt. Iepirkšanās process līdzīgs kā Nuko.lv — apmaksa jāveic ar internetbankas starpniecību. Preces atved kurjers manā izvēlētajā laikā. Ir gadījies, ka trūkst kāda prece, par to nav jāuztraucas — jāaizsūta e-pasts, un naudu nedēļas laikā atdos.

Agrāk, vēloties pagatavot ko jaunu, pat ar palīgu veikalā bija grūti un laikietilpīgi sameklēt visu nepieciešamo. Piemēram, atrast kādu īpašu garšvielu, mērci nav viegli. Svarīgākais, manuprāt, ko no iepirkšanās internetā es ieguvu, ir patstāvība. Jo nav nevienam jālūdz palīdzība.

Tas ir tāds nieks redzīgam cilvēkam, bet mums tas ir ārkārtīgi svarīgi. Tā, nu, visiem iesaku kaut reizi iepirkties kvalitatīvi, izpētot visu piedāvājumu, turklāt nebūs jānes iepirkuma maisi!

Ar cieņu, Armands Dīriņš.