Latvijas Neredzīgo biedrība, teksta versija

Pārslēgties uz pilno mājas lapas versiju
Atvērt izvēlni (vietnes karte) vai meklēt vietnē:

Plāno nodrošināt valsts apmaksātus psihologa pakalpojumus cilvēkiem, kuriem pirmo reizi piešķirta invaliditāte

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2010 / Nr. 11 - 2010

Plāno nodrošināt valsts apmaksātus psihologa pakalpojumus cilvēkiem, kuriem pirmo reizi piešķirta invaliditāte
www.lm.gov.lv

Lai veicinātu bērnu ar invaliditāti un viņu ģimenes locekļu vienlīdzīgas iespējas iekļauties sabiedrībā un darba tirgū, LM plāno nodrošināt no valsts budžeta apmaksātus psihologa pakalpojumus.

Tos varēs izmantot bērni līdz 18 gadiem, kuriem pirmo reizi ir piešķirta invaliditāte un kuri dzīvo ģimenē, kā arī viņu likumiskie pārstāvji. Minētais psihologa pakalpojums būs pieejams no 2011. g. 1. janvāra.

Iepriekšminēto paredz LM izstrādātais MK noteikumu projekts Psihologa pakalpojuma personai līdz 18 gadiem, kurai pirmreizēji noteikta invaliditāte un kura dzīvo ģimenē, kā arī tās likumiskajam pārstāvim apjoms un pakalpojuma saņemšanas kārtība. Tas vēl jāsaskaņo ar ministrijām un jāapstiprina valdībā.

Lai saņemtu psihologa pakalpojumu, plānots, ka cilvēkam, ja viņš jau būs sasniedzis 18 gadu vecumu, vai viņa likumiskajam pārstāvim pašvaldības sociālajā dienestā būs jāiesniedz rakstveida iesniegums par psihologa pakalpojuma piešķiršanu. Iesniegumu varēs iesniegt arī elektroniski vai nosūtīt pa pastu.

Savukārt, pašvaldības sociālais dienests pieņems un pārbaudīs iesniegumu, kā arī izvērtēs, vai pakalpojuma pieprasītājs atbilst psihologa pakalpojuma saņemšanas nosacījumiem. Vienlaikus pakalpojuma pieprasītāju reģistrēs minētā pakalpojuma saņemšanai, nosakot sniedzamā pakalpojuma apjomu un tā sniedzēju. Lēmumu par psihologa pakalpojuma piešķiršanu vai par atteikumu sociālais dienests pieņems 10 darba dienu laikā.

Samaksu par sniegto psihologa pakalpojumu LM pašvaldības sociālajam dienestam pārskaitīs 10 darba dienu laikā pēc pašvaldības sociālā dienesta atskaites saņemšanas.

Plānots, ka cilvēks ar invaliditāti, kā arī viņa likumiskais pārstāvis kopā varēs izmantot līdz divām 45 min. konsultācijām. Vienas konsultācijas cena nepārsniegs Ls 9.

Saskaņā ar bērniem piešķirtās pirmreizējās invaliditātes intensitātes analīzi paredzēts, ka psihologa palīdzība būs nepieciešama apmēram 940 bērniem ar invaliditāti, kuriem invaliditāte noteikta pirmo reizi, kā arī viņu vecākiem vai likumiskajiem pārstāvjiem.

Pēc LM rīcībā esošiem statistikas datiem 2009. g. pirmreizēji invaliditāte tika noteikta 853 bērniem līdz 16 gadu vecumam (2008. — 927).


Ieteikt: ieteikt Draugiem.lv ieteikt Facebook ieteikt Twitter ieteikt GooglePlus ieteikt LinkedIn nosūtīt uz e-pastu


Atvērt izvēlni (vietnes karte)
Latvijas Neredzīgo biedrība sociālajos tīklos:
Lapas beigas.

2024 © Latvijas Neredzīgo biedrība | mājas lapas teksta versija ekrānlasošām programmām, pārslēgties uz pilno mājas lapas versiju