Latvijas Neredzīgo biedrība, teksta versija

Pārslēgties uz pilno mājas lapas versiju
Atvērt izvēlni (vietnes karte) vai meklēt vietnē:

Zimbabvē kriketa spēles komentē akls komentētājs

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2010 / Nr. 11 - 2010

Nodaļa — Ārzemj ziņas

Zimbabvē kriketa spēles komentē akls komentētājs
www.leta.lv

Laba dzirde un fenomenāla atmiņa palīdz Zimbabves komentētājam Dinam Plessi stāstīt par kriketa spēlēm radio ēterā, neskatoties uz pilnīgu aklumu, vēsta laikraksts «Daily Telegraph».

Kā pastāstīja viņa unikālā talanta cienītāji, Plessi komentāri ir diezgan precīzi, neskatoties uz to, ka informāciju par notikumiem laukumā viņš saņem tikai ar dzirdes orgānu palīdzību. Savukārt, skeptiķi apgalvo, ka aklais komentētājs spēles laikā vienkārši noklausās savus kolēģus.

Lai kā arī būtu, 33 gadus vecais Plessi ir ļoti populārs Zimbabves valsts radio klausītāju vidū. Radio pārstāvji atzina, ka Plessi orientējas pēc lidojošas bumbas skaņas, nosakot tās ātrumu un rotāciju, kā arī pēc spēlētāju prieka vai vilšanās saucieniem.

Tikmēr pats Plessi atzinis, ka komentēt dinamiskāku sporta veidu, piem., futbolu, viņam būtu neiespējami. «Nezaudēt orientāciju kriketa laukumā man palīdz spēcīgs dators galvā,» atzina Plessi.


Ieteikt: ieteikt Draugiem.lv ieteikt Facebook ieteikt Twitter ieteikt GooglePlus ieteikt LinkedIn nosūtīt uz e-pastu


Atvērt izvēlni (vietnes karte)
Latvijas Neredzīgo biedrība sociālajos tīklos:
Lapas beigas.

2024 © Latvijas Neredzīgo biedrība | mājas lapas teksta versija ekrānlasošām programmām, pārslēgties uz pilno mājas lapas versiju