Latvijas Neredzīgo biedrība, teksta versija

Pārslēgties uz pilno mājas lapas versiju
Atvērt izvēlni (vietnes karte) vai meklēt vietnē:

Valdība apstiprina prasības suņu-pavadoņu un suņu-asistentu izmantošanai

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2010 / Nr. 2 - 2010

Nodaļa — Aktuāla informācija


Valdība apstiprina prasības suņu-pavadoņu un suņu-asistentu izmantošanai
www.lm.gov.lv

Lai veicinātu lielāku pārvietošanās brīvību cilvēkiem ar redzes, dzirdes, kustību un garīga rakstura traucējumiem, valdība 9. Februārī apstiprināja prasības suņu-pavadoņu un suņu-asistentu izmantošanai darbā.

Tās noteiktas Labklājības ministrijas (LM) izstrādātajos grozījumos noteikumos «Labturības prasības sporta, darba un atrakciju dzīvnieku turēšanai, apmācībai un izmantošanai sacensībās, darbā vai atrakcijās.»

Atbilstoši prasībām, suni varēs izmantot darbā kā pavadoni cilvēkiem ar redzes traucējumiem vai kā asistentu cilvēkiem ar dzirdes, kustību un garīga rakstura traucējumiem, ja suns būs speciāli apmācīts un izsniegta apliecība par atbilstību veicamajam darbam.

Tāpat noteikts, ka visa veida sabiedriskajā transportā (izņemot taksometru) suņus varēs pārvadāt bez maksas.

Valsts aģentūra «Lauksaimniecības datu centrs» nodrošinās suņu pavadoņu un suņu-asistentu reģistrāciju. Savukārt suņa īpašniekam vai turētājam būs jāmaksā 0,94 Ls par apliecības izgatavošanu par suni pavadoni vai suni-asistentu. Minētā summa suņu īpašniekam vai turētājam jāmaksā vienu reizi visā suņa darba mūža laikā.

Šobrīd Latvijā ir apmācīti trīs suņi-pavadoņi, kurus izmanto atbalsta sniegšanai cilvēkiem ar redzes traucējumiem. LM sadarbībā ar Latvijas Neredzīgo biedrību jau no pērnā gada augusta sākusi īstenot Eiropas Sociālā fonda (ESF) līdzfinansētu projektu, kura ietvaros paredzēts sagatavot deviņus suņus-pavadoņus cilvēkiem ar redzes invaliditāti.


Ieteikt: ieteikt Draugiem.lv ieteikt Facebook ieteikt Twitter ieteikt GooglePlus ieteikt LinkedIn nosūtīt uz e-pastu


Atvērt izvēlni (vietnes karte)
Latvijas Neredzīgo biedrība sociālajos tīklos:
Lapas beigas.

2024 © Latvijas Neredzīgo biedrība | mājas lapas teksta versija ekrānlasošām programmām, pārslēgties uz pilno mājas lapas versiju