Latvijas Neredzīgo biedrība, teksta versija

Pārslēgties uz pilno mājas lapas versiju
Atvērt izvēlni (vietnes karte) vai meklēt vietnē:

Vienkāršos administratīvās procedūras sociālo pakalpojumu saņemšanai

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2010 / Nr. 6 - 2010

Nodaļa — Aktuāla informācija


Vienkāršos administratīvās procedūras sociālo pakalpojumu saņemšanai
www.lm.gov.lv

Lai vienkāršotu administratīvās procedūras sociālo pakalpojumu saņemšanai un atvieglotu lēmumu pieņemšanu par pakalpojumu sniedzēja maiņu, valdība apstiprināja Labklājības ministrijas (LM) sagatavotos grozījumus Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības saņemšanas kārtībā.

Saskaņā ar izmaiņām turpmāk LM padotībā esošo valsts sociālās aprūpes centru (SAC) vadītāji pieņems lēmumu par pakalpojuma saņemšanas vietas maiņu gadījumos, ja klients vēlēsies mainīt ilgstošās sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojuma saņemšanas vietu. Klientam vai tā pilnvarotai personai būs jāiesniedz iesniegums attiecīgā centra vadītājam. Līdz šim šāds iesniegums bija jāiesniedz LM.

Līdz ar to centru vadītāji, izslēdzot starpnieku — LM, lems par pakalpojuma saņemšanas vietas maiņu, nevis par pakalpojuma piešķiršanu. Savukārt, lai LM rīcībā būtu informācija par brīvo vietu skaitu valsts SAC, centru vadība informēs ministriju pēc lēmuma pieņemšanas par pakalpojuma saņemšanas vietas maiņu.

Ja klientu neapmierinās centra vadītāja pieņemtais lēmums, klients savu sūdzību iesniegs LM, un tā tiks izskatīta Iesniegumu likumā paredzētajā kārtībā. Savukārt, ja klients saņem valsts finansēto sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu līgumorganizācijā, vai arī valsts SAC vadītājs nevarēs pieņemt lēmumu vietu trūkuma vai kāda cita svarīga iemesla dēļ, par klienta pakalpojuma saņemšanas vietas maiņu turpinās lemt LM.

Vienlaikus grozījumi precizē MK noteikumus atbilstoši valsts SAC struktūrai, kas sākuši darboties ar 2010. g. Saskaņā ar to no 2010. g. 1. janvāra piecos LM pakļautībā esošajos reģionu centros iekļautas arī bērnu ilgstošās sociālās aprūpes institūcijas.


Ieteikt: ieteikt Draugiem.lv ieteikt Facebook ieteikt Twitter ieteikt GooglePlus ieteikt LinkedIn nosūtīt uz e-pastu


Atvērt izvēlni (vietnes karte)
Latvijas Neredzīgo biedrība sociālajos tīklos:
Lapas beigas.

2024 © Latvijas Neredzīgo biedrība | mājas lapas teksta versija ekrānlasošām programmām, pārslēgties uz pilno mājas lapas versiju