Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Jaunas iespējas tiflotehnikas iegādei

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2010 / Nr. 8 - 2010

Jaunas iespējas tiflotehnikas iegādei
Egons Zariņš
LNB CV priekšsēdētājs

Jau vairākus gadus Igaunijas tehnisko palīglīdzekļu apgādes centrs Silmalaegas Strazdumuižas klubā rīko tiflotehnikas paraugu izstādes. Šajās izstādēs parasti tiek izstādītas vairāk nekā 100 nosaukumu tiflotehnikas vienības. Izstādes ir arī ļoti populāras mūsu biedru vidū un ir labi apmeklētas. Šādas izstādes mums ļauj iepazīties ar Eiropaā ražotās tiflotehnikas plašo sortimentu un dod iespēju to izmēģināt darbībā.

Jāpiebilst, ka Igaunijā pastāv atšķirīga likumdošana tehnisko palīglīdzekļu saņemšanai, nekā mūsu valstī. Lai saņemtu tiflotehnikas palīglīdzekli, redzes invalīdam ir jāmaksā zināma daļa no nepieciešamā palīglīdzekļa vērtības.

Tagad Igauņu tehnisko palīglīdzekļu apgādes centram Rīgā ir savs tirdzniecības pārstāvis — Irina Avsišķera mob. talr. 29257272, ar kuras palīdzību interesenti var pasūtīt un saņemt izstādēs redzēto tiflotehniku. Ar pieejamās tiflotehnikas katalogu un cenām var iepazīties interneta mājas lapā www.acigs.lv un kurā jāieiet nevis caur Google, bet gan caur portāla adrešu rindu.