Latvijas Neredzīgo biedrība, teksta versija

Pārslēgties uz pilno mājas lapas versiju
Atvērt izvēlni (vietnes karte) vai meklēt vietnē:

LM: nodarbinātie var apgūt jaunas prasmes kvalifikācijas celšanai

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2010 / Nr. 8 - 2010

Nodaļa — Aktuāla informācija

LM: nodarbinātie var apgūt jaunas prasmes kvalifikācijas celšanai
www.lm.gov.lv

Lai veicinātu nodarbināto konkurētspēju un profesionālo pilnveidi, Labklājības ministrija (LM) ar Eiropas Sociālā fonda (ESF) atbalstu piedāvā apmācību iespējas strādājošajiem.

Nodarbinātie un pašnodarbinātie (izņemot valsts civildienestā nodarbinātos), kuri pēdējo izglītību ieguvuši agrāk kā pirms viena gada un sasnieguši vismaz 25 gadu vecumu, Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) var pieteikties profesionālās pilnveides un neformālās izglītības programmu apguvei.

Interesenti var apgūt tādus mācību kursus kā projektu vadība, svešvaloda, digitālās zinības, matemātika, sociālās prasmes, iniciatīva un uzņēmējdarbība u. c. Tomēr minētā pasākuma ietvaros nevar apgūt autovadītāja iemaņas, proti, netiks nodrošināta A, A1, B, B1, C, C1 vai M kategorijas transportlīdzekļu vadīšanas apmācība.

Lai varētu mācīties, interesentam jānodrošina līdzfinansējums 10% apmērā no piešķirtajiem līdzekļiem izglītības programmai. Savukārt, apgūt kursus bez maksas var cilvēki, kuriem:

— ir noteikta invaliditāte;

— līdz valsts vecuma pensijas piešķiršanai nepieciešama vecuma sasniegšanai atlikuši ne vairāk kā pieci gadi (izņemot, ja persona saņem vecuma pensiju priekšlaicīgi);

— tai ir divi bērni vai vairāk vecumā līdz 18 gadiem;

— ir atzīti par trūcīgu.

Kursi tiks apmaksāti, izmantojot kuponu sistēmu. Maksimālā kupona vērtība būs 250 lati un tas paredzēts gan profesionālās pilnveides, gan neformālās izglītības programmu apguvei.

Iesaistoties minētajā pasākumā, nodarbinātajiem sadarbībā ar NVA karjeras konsultantiem būs iespēja pašiem lemt par nepieciešamo apmācību un plānot savu karjeras attīstību. Pēc kursu pabeigšanas dalībnieks saņems izglītību apliecinošu dokumentu.

Atkārtoti mūžizglītības aktivitātē interesents varēs iesaistīties ne agrāk kā 2 gadus pēc iepriekšējās dalības šajā aktivitātē vai darbības programmas «Cilvēkresursi un nodarbinātība papildinājumā 1.3.1.1.5. apakšaktivitāte — Atbalsts bezdarba riskam pakļauto personu apmācībai». Tāpat pasākuma ietvaros cilvēks var saņemt atbalstu tikai par vienu profesionālās pilnveides vai neformālās izglītības programmas apguves veidu.

Pasākuma īstenošanā tiks ieguldīti ESF un valsts līdzekļi 5,4 milj. latu apmērā, sniedzot atbalstu 20 200 personām.


Ieteikt: ieteikt Draugiem.lv ieteikt Facebook ieteikt Twitter ieteikt GooglePlus ieteikt LinkedIn nosūtīt uz e-pastu


Atvērt izvēlni (vietnes karte)
Latvijas Neredzīgo biedrība sociālajos tīklos:
Lapas beigas.

2024 © Latvijas Neredzīgo biedrība | mājas lapas teksta versija ekrānlasošām programmām, pārslēgties uz pilno mājas lapas versiju