Latvijas Neredzīgo biedrība, teksta versija

Pārslēgties uz pilno mājas lapas versiju
Atvērt izvēlni (vietnes karte) vai meklēt vietnē:

Precizēta sociālās rehabilitācijas pakalpojumu saņemšanas kārtība

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2010 / Nr. 8 - 2010

Precizēta sociālās rehabilitācijas pakalpojumu saņemšanas kārtība
www.lm.gov.lv

Lai precizētu sociālās rehabilitācijas pakalpojumu saņemšanas kārtību sociālās rehabilitācijas institūcijas, Labklājības ministrija (LM) sagatavojusi izmaiņas attiecīgajos noteikumos.

LM izstrādātie grozījumi Noteikumi par kārtību, kādā personas saņem sociālās rehabilitācijas pakalpojumus sociālās rehabilitācijas institūcijās, un prasībām sociālās rehabilitācijas pakalpojumu sniedzējiem apstiprināti valdībā.

Saskaņā ar grozījumiem precizēts laika periods, pēc kura cilvēki varēs pieteikties atkārtotai sociālās rehabilitācijas pakalpojumu saņemšanai. Tas nozīmē, ka minētos pakalpojumus cilvēki, kuru funkcionālās spējas samazinās, atkārtoti varēs saņemt ne agrāk kā 1, 2 vai 3 gadus pēc iepriekšējo pakalpojumu saņemšanas. Atkārtotus pakalpojumus varēs saņemt 14 dienas.

Vienlaikus sociālās rehabilitācijas pakalpojuma saņemšanu varēs pārcelt ne tikai saistībā ar slimību vai pirmās pakāpes radinieka nāvi, bet arī tad, ja paredzētajā pakalpojuma saņemšanas laikā persona apgūs kādu izglītības programmu.

Tāpat, ja bērnu likumiskajiem pārstāvjiem un personām, kas bērnus aprūpē, būs jāuzturas sociālās rehabilitācijas institūcijā, viņiem būs jāapliecina sava gatavība apmaksāt pakalpojumu par saviem līdzekļiem.

Savukārt, ja personai būs tiesības sociālās rehabilitācijas pakalpojumu saņemt steidzamības kārtā jeb 6 mēnešus pēc medicīniskās rehabilitācijas kursa pabeigšanas, ārstējošajam ārstam atzinumā būs jānorāda tās pirmreizējās saslimšanas diagnozes kods, kas izraisījusi funkcionālos traucējumus. Tāpat atzinumam jāpievieno izraksta kopija par saņemto medicīnisko rehabilitāciju.

Attiecīgi ārstniecības iestādei papildus citiem dokumentiem būs jānosūta Sociālās integrācijas valsts aģentūrai izraksts par saņemto medicīnisko rehabilitāciju un personas iesniegums par pakalpojumu piešķiršanu. Ja persona dokumentu nosūtīšanas brīdī vēl turpinās ārstēties ārstniecības iestādē, tad izrakstu par saņemto medicīnisko rehabilitāciju aizstās ar ārsta izziņu. Tas būs jādara gadījumā, ja persona sociālās rehabilitācijas pakalpojuma saņemšanai pieteiksies laikā, kad vēl saņem medicīnisko rehabilitāciju.


Ieteikt: ieteikt Draugiem.lv ieteikt Facebook ieteikt Twitter ieteikt GooglePlus ieteikt LinkedIn nosūtīt uz e-pastu


Atvērt izvēlni (vietnes karte)
Latvijas Neredzīgo biedrība sociālajos tīklos:
Lapas beigas.

2024 © Latvijas Neredzīgo biedrība | mājas lapas teksta versija ekrānlasošām programmām, pārslēgties uz pilno mājas lapas versiju