Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

LNerB jaunās audiogrāmatas

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 1 - 2014

LNerB jaunās audiogrāmatas

Latviešu literatūra-dzeja
Vācietis O., TĀLUMS STARP BALTO UN BALTO. Izdevējs UPETT. Ar cieņu pieminot Ojāru Vācieti 79. dzimšanas dienā, izdevniecība «Upe tuviem un tāliem» sadarbībā ar Ojāra Vācieša muzeju izdevusi dzejas un mūzikas izdevumu «Ojārs Vācietis. Tālums starp balto un balto». Pirmajā kompaktdiskā ieskaņota dzeja paša autora lasījumā. Pēc rūpīgas atlases klausītāju vērtējumam izraudzīti 73 dzejoļi. Otrajā CD dzirdams Artūra Maskata dziesmu cikls aktiera balsij un klavierēm Si minors. Šajā darbā dzeja, mūzika un Ivara Kalniņa vokālais izpildījums kopā ar komponista instrumentālo pavadījumu sasniedz reti sastopamu emocionālu saskaņu. Skan. ilg. 1 st. 54 min.

Kino
Ziedonis I., Šimkus V., ATSAUKŠANĀS. Izdevējs UPETT. 2004. gada 1. jūlija koncertieraksts no Latviešu biedrības nama Zelta zāles (DVD). Imants Ziedonis lasa savu dzeju. Andras Konstes un Noras Ikstenas dzejas atlase un salikums. Vestards Šimkus atskaņo dažādu komponistu klaviermūziku. Latvijas televīzijas 2004. gada ieraksts. Koncertieraksts (CD). CD skaņu režisors Tālis Timrots. DVD un CD ievietoti grāmatas formāta konteinerā. Skan. ilg. 1 st. 53 min.

Latviešu literatūra
Heniņš A., PASTARDIENA SMILŠU KALNOS. Romānu cikla 3. grāmata. Autors ar romānu pabeidzis vēsturisko triloģiju (iepriekšējās grāmatas: Es, smilšu kalnu jātnieks, 2002; Smilšu kalnu virpuļos, 2003), kas stāsta par laikposmu no 1893. līdz 1906. gadam, īpaši otrajā un trešajā grāmatā, koncentrējoties uz 1905. un 1906. gada notikumiem Rīgā. «Uzmanību vērts pievērst arī romāna valodai, kas pārsātināta ar ģermānismiem un rusicismiem. Smilšu kalnu triloģija pašreizējā latviešu literatūras kontekstā šķiet diezgan netradicionāla grāmata,» tā triloģiju vērtē Guntis Berelis.
Lasa L.Tālberga. Skan. ilg. 11 st. 43 min.

Krievu literatūra
Литвиновы А., С., НЕБЕСНЫЙ ОСТРОВ. Izdots Maskavā, skan. ilg. 8 st. 25 min.
Маринина А. ЗАМЕНА ОБЪЕКТА. Detektīvs. Lasa K. Kokina, skan. ilg. 9 st. 37 min.


(Turpinājums nākamajā numurā)