Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Svētki , svētki, darbadienas

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 1 - 2014

Svētki , svētki, darbadienas

Lilija Spale
Rēzeknes TO valdes locekle

Joko ne tikai cilvēki, jokus izstrādā arī daba. Sniega nav, gaisa temperatūras svārstības no -5 līdz pat +5 Celsija grādiem, pat koki ir it kā gaidīšanas režīmā. Kas sekos — ziema, pavasaris vai turpināsies dabā rudens?

Decembris bagāts ar dažādiem pārsteigumiem. Tobrīd bijām eiro gaidās, skaitījām, skaitļojām, pētījām informāciju par gaidāmo valūtu un tās atpazīšanas iespējām. Satriecošie Zolitūdes notikumi…

KNAB ziņas. Ai, ai! Priekšnieki nevar saprasties!? Ministru krēslu šūpošanās, valsts jaunā premjera gaidās. Latvijas Neredzīgo biedrības ES projekta darbība pilnīgi un galīgi beigusi savu darbību, teātru un koncertu apmeklējumi… Daudz svarīgu momentu nesis mums 2013. gads, bet katram ir savas ieceres, domas, kā un ko veikt jaunajā, 2014. gadā.

Ziemassvētku otrajā dienā kupli apmeklējām pasākumu, kurš mūs saistīja ar ziemu, ar šim svētku laikam raksturīgām izpriecām. Skats no pasākuma vietas ļoti skaists: Māras piemineklis, katoļu un pareizticīgo baznīcas, skaisti saposta Rēzeknes galvenā iela. Pie šāda skaistuma arī cilvēki kļūst laipnāki, saprotoši, katram taču gribas saņemt un citiem dot ko labu.

Mēs, LNB Rēzeknes TO biedri, bijām kopā, lai pārrunātu veikto, izteiktu neformālā gaisotnē ieceres nākotnei, lai priecātos un priecētu savus līdzcilvēkus, lai vienkārši pabūtu kopā svētkos. Kaut gan darbi projekta ietvaros pabeigti, mēs turpinām aizsāktās nodarbes — aužam, tapojam, adām, pērļojam, dziedam. Vārdu sakot, kā mākam, tā maujam, dalāmies savās uzkrātajās prasmēs un iemaņās.

Mēs būtu ļoti gandarīti, ja varētu darboties kādās aktivitātēs ar zinošu, prasmīgu nodarbību vadītāju ieteikumiem.

Paldies visiem pasākuma organizētājiem, vadītājiem, dziedātājiem un spēlmaņiem, mūsu pašu dzejniekiem, valsts institūcijām, kas mūs atbalstīja. Tikai kopīgi darot, mēs varam pilnvērtīgi baudīt dzīvi, priecāties par tās skaistumu un novērtēt.

Lai katram un visiem kopā mums veiksmēm un patīkamiem brīžiem pilns 2014., Zirga gads! Nu, tad — seglos, ragavās vai ratos un uz priekšu pēc laimes, labklājības un veselības!