Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Katram savs kaktiņš, savs stūrītis zemes

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2017 / Nr. 1 - 2017

Signe Krūzkopa

Latvijas Neredzīgo biedrība labdarības veikalu «Otrā elpa» organizētajā finansējuma konkursā sociālo projektu atbalstam gada nogalē ieguva vislielāko pircēju un ziedotāju atbalstu, tādējādi saņemot 3000 eiro «Strazdumuižas ciemata» brīvā laika telpas labiekārtošanai un inventāra iegādei jauniešiem ar redzes traucējumiem.

2016. gadā LNB tika izstrādāts un labdarības veikalu «Otrā elpa» projektu konkursā iesniegts projekts, kura mērķis bija rast atbalstu, lai taptu īpaša telpa jauniešiem ar redzes invaliditāti — telpa, kurā jaunieši varētu brīvi darboties, mācīties, gūt jaunas zināšanas un veidot sev vērtīgus pasākumus — lekcijas un seminārus. Lai jauniešu ar redzes traucējumiem integrācijas un radošās darbības process būtu raitāks un plūstošāks, bija plānots labiekārtot un pēc universālā dizaina pielāgot telpu, kurā dažādos pasākumos, semināros un pašu veidotās darba grupās būtu iespējams aktīvi darboties ikvienam interesentam. Finansējums bija nepieciešams, lai telpu varētu aprīkot ar mēbelēm, nepieciešamo datortehniku un interjera elementiem. Un šis atbalsts tika rasts labdarības veikalu «Otrā elpa» projektu konkursā.

«Otrā elpa» ir sociālās uzņēmējdarbības pionieris Latvijā, kas darbojas kopš 2009.gada. Viņi atraduši efektīvu veidu, kā piesaistīt nepieciešamos līdzekļus labdarības un sociālu projektu atbalstam, lepojoties ar 3 veikaliem. Labdarības veikali «Otrā elpa» ir vieta, kur atvilkt elpu pēc skrējiena mūsdienu steigas pārņemtajā pasaulē. Tā ir vieta, kur vairot pozitīvu attieksmi un enerģiju, veicināt labo, radīt prieku sev un citiem. Visos veikalos varat iegādāties privātpersonu un dažreiz arī organizāciju ziedotus dažādus «otrās dzīves» priekšmetus, kā arī nodot to, kas pašiem kļuvis lieks.