Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Kaspars Biezais izcīna uzvaru LR ziemas čempionātā airēšanā

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2017 / Nr. 3 - 2017

NODAĻA - MŪSĒJO SPORTS

18. un 19. februārī Jelgavā norisinājās Latvijas Republikas (LR) ziemas čempionāts airēšanā un LR čempionāts ziemas divcīņā, kas nozīmē, ka pirmajā sacensību dienā sportisti sacentās uz airēšanas ergometriem, bet otrajā dienā peldēšanā. Ar lielu prieku varam atzīmēt, ka šīm sacensībām bija pieteikti 15 sportisti ar redzes traucējumiem. Visi šie sportisti startēja PARA-airēšanas klasē.

Sportisti tika dalīti divās vecuma grupās — juniori un seniori. Junioru grupā par airēšanas čempioni 500m distancē kļuva Agija Tērauda, savukārt divcīņā uzvarēja Sindija Dace Knoka. Jauniešiem uz airēšanas ergometra uzvaru izcīnīja Artūrs Gerasimenko, tikai par 4 sekundes desmitdaļām apsteidzot Denisu Ovsjaņņikovu, kurš savukārt kļuva par  čempionu divcīņā.

Vīriešiem abās disciplīnās uzvaru izcīnīja Kaspars Biezais. Airēšanā 1000m distanci Kaspars veica 3 minūtēs un 34 sekundēs, savukārt 50m peldēšanas rezultāts bija 36,7 sekundes. Sievietēm uzvaru airēšanā izcīnīja Riodežaneiro paralimisko spēļu dalībniece Žanna Čvečkovska. Peldēšanas sacensībās sievietes nepiedalījās.

Liels paldies par kvalitatīvu sacensību organizēšanu Latvijas Airēšanas federācijai un Latvijas Airēšanas tiesnešu kolēģijai!