Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

LNB CV valdes locekļu darbi janvārī

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 2 - 2014

LNB CV valdes locekļu darbi janvārī

Svwtlana Sproģe:
— Noslēgts sadarbības līgums ar Rīgas domes Sociālo dienestu 2014. gadam par projekta realizēšanu «Strazdumuižas dienas centrs».

— Ar kinoloģi Zaigu Kļaviņu pārrunāta sadarbība par suņiem-pavadoņiem, kas nokļuvuši valsts aprūpē pēc LNB un LM kopējā projekta, kas beidzās 2013. gada augustā.

— Nākotnes projekti 2014. gadam apspriesti ar Pēteri Locānu., Ilgvaru Hofmani un Svetlanu Ambergu.

— Ar LNB SIA «Strazdumuiža» apsekoti bīstamie koki un apspriesti apzaļumošanas darbi Strazdumuižas ciematā. Nepieciešams apzāģēt bīstamos kokus un zarus, kas sakrituši uz ēku jumtiem vai zemes.

— Tikšanās ar Strazdumuižas kluba vadītāju I. Hofmani un kolektīvu vadītājiem. Saruna par aktuāliem jautājumiem, problēmām un vajadzībām, par 2014. gada projektu plāniem.

— Tikšanās Rīgas domes Labklājības departamentā ar uzņēmuma MECHANIKA par taktilo karšu izgatavošanu Rīgā: slimnīcās, parkos, sabiedriskās iestādēs, objektos un Vecrīgā. Piedalījās arī S. Pārstrauta, A. Rīvīte, A. Dzērve, A. Bušs, «Apeirons», domes pārstāvji.

— Tikšanās ar VSAC «Rīga» filiāles «Jugla» vadītāju I. Nipkenu un vadošajiem darbiniekiem. S. Sproģe apmeklēja dzīvojamās istabas, trenažieru zāli, bibliotēku.

— Sarunā ar Strazdumuižas internātvidusskolas direktori tika izrunāta kopējas sadarbības iespēja bērnu ar redzes traucējumiem apzināšanai, atbalsta sniegšanai ģimenēm, kopīgu projektu vai pasākumu organizēšanai.

— VSAC «Rīga» filiāles «Jugla» LNB organizācijas valdes sēdes apmeklējums. Tajā pārrunāja iepriekšējā gada darbus, atskaitījās par biedru naudas izlietojumu un plānoja 2014. gada darbus. Pansionāta iemītnieki uzsvēra, ka manāmi uzlabojušies apstākļi pēc tam, kad pārvietoti cilvēki ar garīga rakstura saslimšanās uz citiem pansionātiem.

— Daugavpils TO apmeklējums, lai risinātu organizācijas telpu jautājumu, aizvestu tiflotehnikas piederumus un informētu mūsu sociālās rehabilitācijas pakalpojumu sniedzējus par darbu ar bērniem.

— Mazajā ģildē Rīgā par godu eiro ieviešanai Latvijā S. Sproģe piedalījās Ministru prezidenta V. Dombrovska svinīgajā pieņemšanā.

— Uzsākta dokumentu sagatavošana subsidētajām darbavietām LNB.

— S. Sproģe VAR centrā piedalījās sanāksmē, kuras laikā cilvēku ar invaliditāti pārstāvošās biedrības diskutēja ar LM pārstāvjiem par aktuālo sociālajā jomā. Svarīgākais uzsvars šajā sanāksmē — cilvēki ar garīga rakstura saslimšanām un nedzirdīgie.

— Sarunās ar Strazdumuižas kluba pūtēju orķestri pārrunātas iespējas aktīvi līdzdarboties LNB projektos ar kultūras programmām, lai rastu līdzekļus jaunu mūzikas instrumentu un citu nepieciešamu lietu iegādei.

Valentīna Lansberga, Gunārs Dzindzuks:
— Sadarbojās ar LNB CV Revīzijas komisiju, lai uzlabotu tās darbību.

Pēteris Locāns:
— Piedalījās SUSTENTO pārstāvniecības sapulcē. Tika uzklausīts Satiksmes ministrijas pārstāvis par Eiropas Parlamenta un Padomes regulas Nr.181/2011 ieviešanu Latvijā attiecībā uz autobusu pasažieru tiesību aizsardzību.

Aija Rīvīte:
— Sadarbībā ar SIA «LNB Rehabilitācijas centrs» piedalījās jaunu sociālās rehabilitācijas programmu izstrādē, kuri atkārtoti iesniegti LM saskaņošanai. Šīs programmas būtiski uzlabos sociālās rehabilitācijas pakalpojumu kvalitāti Latvijā.

Māris Ceirulis:
— Kopā ar uzņēmumu «Liepājas enerģija» pārrunāja siltumtrases un siltuma mezgla izveides iespējas Liepājas uzņēmumam.

— Liepājas Neredzīgo biedrības sporta zālē tiek plānots izveidot pludmales volejbola laukumu, jo pieprasījums ir liels. Tas būtu ieguvums biedrības īpašumam, jo tas tiktu sakārtots. Šis būs sociālais projekts, jo tajā varēs darboties cilvēki ar invaliditāti.

— Joprojām aktīvi tiek strādāts pie universālā dizaina principu ieviešanas Latvijā. Tiek rīkoti semināri, sniegtas konsultācijas arhitektiem, būvniekiem, plānotājiem, valsts un pašvaldību institūciju pārstāvjiem, uzņēmējiem, dažādu projektu īstenotājiem.

Tiek izskatīti tehniskie projekti, apsekoti objekti dabā, kur sadarbībā ar ieinteresētajām personām meklējam labākos risinājumus vides, pakalpojumu, produktu un informācijas nodrošināšanā visiem cilvēkiem, tai skaitā arī cilvēkiem ar invaliditāti.