Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Intervija ar neredzīgiem jauniešiem iegūst balvu

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2014 / Nr. 7 - 2014

Nodaļa — Notikumi citās organizācijās


Intervija ar neredzīgiem jauniešiem iegūst balvu

2014. gada maija beigās ģimeņu portālā Mammamuntetiem.lv tika publicēta Aigas Leitholdes intervija ar diviem Latvijas neredzīgiem jauniešiem par to, kā viņi ikdienā dzīvo un kā tas ir — būt neredzīgam.

Pievērsu šim rakstam uzmanību, jo Kristīni pazīstu jau daudzus gadus. Salīdzinot ar vairākumu neredzīgu jauniešu Latvijā, viņa ir aktīva savas dzīves noteicēja un nesēž mājās. Kristīne pati atradusi sev darbu, dzied profesionālā korī, spēlē orķestrī, iesaistās projektos, raksta dzeju un, ja būtu iespēja, vēlētos glābt visus pamestos suņukus. Šovasar Kristīne iesniegusi dokumentus Latvijas Valsts universitātē, lai studētu filoloģiju.

Manuprāt, pietiekami garš apraksts par neredzīgu jaunieti, lai žurnālisti vēlētos viņu intervēt. Jo tas ir iedvesmas stāsts ikvienam redzīgam cilvēkam par to, ka šķietamais vājums var kļūt par atslēgu uz spēku.

Sabiedrības integrācijas fonda informatīvās kampaņas ietvaros norisinājās publikāciju un sižetu konkurss «Dažādība vieno». Uzvarētāji un simpātiju balvu ieguvēji tika sumināti fonda Sabiedrības dažādības dienā 1. jūlijā. Jaunā žurnāliste Aiga Leitholde par šo publikāciju ar nosaukumu «Mēs esam akli, bet skatāmies kino un cepam kotletes. Neredzīgo dzīves pieredze.» izpelnījās simpātiju balvu un tika apbalvota ar izdevniecības Megaphone Publishers dāvāto grāmatu «Mūsdienu kultūras stāvokļi».

Interviju ar Kristīni un Edgaru atradīsiet internetā:

www.mammamuntetiem.lv.