Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

LNerB ieskaņotās audiogrāmatas

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2010 / Nr. 2 - 2010

Nodaļa — Jaunākās grāmatas


LNerB ieskaņotās audiogrāmatas
Zane Rižija,
LNerB Metodikas un bibliogrāfijas nodaļas Bibliogrāfe

133 — OKULTISMS. OKULTĀS ZINĀTNES. PĀRDABISKAS PARĀDĪBAS.
Alboms M., OTRDIENAS AR MORIJU,
lasa A. Zariņa, cd_mp3, skan. ilg. 4 st. 48 min.
Mičam Albomam padomdevējs un skolotājs bija Morijs Švarcs — koledžas profesors pirms gandrīz 20 gadiem. Zinādams, ka mirst, Morijs tikās ar Miču katru otrdienu savā darbistabā, gluži kā viņi to bija darījuši koledžas laikā. Viņu atjaunotās attiecības izvērtās par pēdējo «lekciju kursu» — par dzīvošanas mācību stundām. Otrdienas ar Moriju ir maģiska viņu pēdējā kopīgā laika hronika, ar kuru Mičs dod pasaulei mazu daļu no Morija nezūdošā mantojuma.

792 — SKATUVES MĀKSLA. TEĀTRIS. TEĀTRA ZINĀTNE
Brīdaka L., Līvmane A., ZEM SARGEŅĢEĻA SPĀRNA, lasa I. Martinsone, cd_mp3, skan. ilg. 5 st. 41 min.
Grāmata vēsta par dzīvesgudro, talantīgo Dailes teātra aktrisi Akvelīnu Līvmani. Darbs veidots rakstnieces L. Brīdakas un A. Līvmanes ciešā sadarbībā. Izdevumā atklāti stāstīts par aktrises dzīvi — bērnību, skolas gaitām, darbu. Grāmatā atrodami arī Akvelīnas dzejoļi, miniatūras un akvareļi, kā arī fotomirkļi no albuma. Savu skatījumu par mākslinieci devuši vairāki viņas dzīvē nozīmīgi un sabiedrībā zināmi cilvēki.

94 — VĒSTURE
Lina J., ZEM SKORPIONA ZĪMES,
lasa A. Bogdanovičs, cd_mp3, skan. ilg. 25 st. 59 min.
Pēc padomju varas krišanas 1991. g. 24. Augustā arhīvi ir sākuši pārsteigtajiem krievu vēsturniekiem atklāt savus noslēpumus. No satriecošajiem faktiem līdz Rietumeiropai ir nonākusi tikai niecīga daļiņa. Trūkst visu notikumu pilna pārskata. Tieši tas ir tas, ko J. Lina mēģina lasītājiem sniegt.

DAIĻLITERATŪRA
Latviešu daiļliteratūra
Brice I. KRISTA,
lasa S. Kokorēviča, cd_ mp3, skan. ilg. 7 st. 45 min.
Viss ir gluži kā pasakā: kādai mātei ir četras meitas. Trīs — viņai pašai līdzīgas baltgalvītes, bet ceturtā — tumšmate Krista. Mātes nemīlētā meita. Taču Kristai ir Edgars. Abu bērnības draugu mīlestībai nav ne šķēršļu, ne robežu. Turklāt Krista pavisam drīz būs pieaugusi... Tiek kalti nākotnes plāni. Taču liktenim labpatīk izspēlēt ļaunu joku. Tik ļaunu, ka no tā mūžam neatjēgties ne Kristai, ne Edgaram. Un māsa Kate? Vai Kate jebkad būs laimīga?