Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Arnoldam Skridem — 83!

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2010 / Nr. 4 - 2010

Nodaļa — Apsveikums


Arnoldam Skridem — 83!
Ausma Bobkova
LNB biedre, kora «Jolanta» dalībniece

Sals zaigo apkārt baltās vēdās...
No mašīnas tu nāci klusēdams,
tikai sniegā liktās pēdas,
līdz ar sarmu iegurkstas.

Šogad 15. aprīlī korim «Jolanta» ir dubultsvētki — bez komponista Edgara Rungas jubilejas arī diriģents Arnolds Skride pārkāpj dzīves 83. gadadienas slieksni.

Deivids F. Venels sacījis: attīstot pateicību pret citiem cilvēkiem un pasauli kopumā, mēs radām patiesu dārgumu mūsu pašu apziņā.

LNB jauktā kora «Jolanta» dalībnieki no sirds esam pateicīgi diriģentam A. Skridem par pusgadsimta sadarbību (1960) dziesmu apgūšanā, par dziesmoto ceļu ārpus dzimtenes robežām, kur mūzika kopā ar vārdu — dziesmās, vēstīja klausītājiem kāda ir Latvijas cilvēku dzīve, darbs, daba. Neskatoties, ka LNB jauktajam korim ir specifiski apstākļi, jo mēģinājumos dzirdama roku plaukstināšana, kāju piesitieni, viens, otrs skaļāks izsauciens, vai humoristiska piezīme, diriģenta A. Skrides labākie dzīves gadi pavadīti sadarbojoties ar LNB jaukto kori «Jolanta». Maestro A. Skrides neatlaidība ir apbrīnojama, ar kādu centību turpina gadu no gada neredzīgiem, vājredzīgiem un citiem kora dalībniekiem mācīt — apgūt jaunas dziesmas, ar kurām koris piedalās koncertos, skatēs, Vispārējos latviešu Dziesmu un Deju svētkos.

Dvēseles strauts krāsainā vijumā rit:
kā sāpes prieks, priekš šķiet kā sāpes.
Ik dzīsliņā laimes tik bezgala daudz,
bet bezgala lielas vēl slāpes.

F. Bārda

Vēlam maestro Arnoldam Skridem turpmākajos gados labu veselību un turpināt sadarbību ar kori «Jolanta»

Daudz laimes 83. dzimšanas dienā!