Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Atskats LNSS atklātā čempionāta šoudaunā

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2012 / Nr. 4 - 2012

Nodaļa — LNSS aktivitātes


Atskats LNSS atklātā čempionāta šoudaunā

Edgars Kļaviņš

Šā gada martā Strazdumuižas internātvidusskolā bija neierasta gaisotne — tik klusi, bet tai pat laikā skaļi. Jau, ierodoties skolā, varēja dzirdēt, kā triecas bumbiņa pret bortiem, bet neviens nerunā un neatbalsta savējos. Kāpēc? Uzejot uz trešo stāvu, saņēmu pirmo aizrādījumu: «Klusu, netraucēt,» pie tam ne latviešu valodā, jo tiesnesis bija ieradies no Igaunijas. Nekas cits neatlika, kā ievērot spēles noteikumus un klusēt, sapratu, ka arī skatītājiem šai spēlē ir noteikumi.

Bet tomēr nebija tik traki, ik pa laiciņam, kad tiesnesis nosvilpa divas reizes pēc kārtas, izskanēja dažādi saucieni — «Jēēē, malacis, bumbiņa ir bedrītē, tā turpini gar bortiņu», bet no pretējās puses «Ājj.» Sapratu, te nekas cits nenotiek, kā Latvijas atklātais čempionāts šoudaunā. Tā nu, beidzis pētīt, kā vīri dzenā šoudauna bumbiņu, devos pie dāmām, domājot, ka varbūt ar tām varēšu patērzēt, bet nekā — tur mani sagaidīja tāda pati nopietna attieksme tikai dāmu izpildījumā, arī tiesnese bija daiļā dzimuma pārstāve no Lietuvas.

Uzzināju, ka ir arī vēl trešā šoudauna istaba, kur tiesnesis bija no Latvijas, bet tas man nepalīdzēja, jo arī šeit tika ievēroti tie paši noteikumi, kas ir starptautiski apstiprināti. Sapratu, ka nekādi joki te nenotiek — tiek ievēroti visi noteikumi un uzvaras tāpat nedāvina, konkurence ir sīva.

Uz sacensībām bija ieradušās 9 pašmāju dalībnieces un divas no Lietuvas — kopā 11 dāmas sacentās savā starpā, un čempiones titulu izdevās izcīnīt Vitalijai Vaičaitienei («Perkūnas» Šauliai) no Lietuvas. Nākamās attiecīgi sekoja Lilita Štefaņuka («Ezerkrasts» Liepāja) un Liene Fībiga («Ezerkrasts» Liepāja).

Vīru sacensības bija ne mazāk sīvas, turnīrā piedalījās gandrīz divreiz vairāk nekā dāmas — kopā 20 sportisti centās pierādīt savu meistarību šaudaunā. Arī kungu konkurencē Čempiona titulu izdevās iegūt kaimiņam no Lietuvas, kas fi nālā sīvā cīņā ar rezultātu 2:1 pieveica Imantu Elstiņu no Cēsīm. Tātad kungu goda pjedestālu aizņēma divi cēsnieki (Imants Elstiņš un Guntis Maļugins), ļaujot čempiona titulu aizvest uz Lietuvu Paulium Kalvelim.

Bet dalībnieki turnīra laikā, kamēr bija jāgaida sava kārta doties pie šaudauna galda rādīt savu meistarību, kādā no klases telpām mielojoties ar gardumiem, varēja apspriesties ar treneriem vai savā starpā prognozēt spēļu rezultātus, vai vienkārši atpūsties pēc aizvadītās spēles un gatavoties nākamajām. Nu vismaz šeit varēja ļauties runu plūdiem!

LNSS 2012. gada šaudauna čempionāta reitings sievietēm 
1. Vitalija Vaičaitiene («Perkūnas» Šauliai, Lietuva)
2. Lilita Štefaņuka («Ezerkrasts» Liepāja)
3. Liene Fībiga («Ezerkrasts» Liepāja)
4. Antra Kronberga («Vendene»/ Cēsu TO)


5.—11. vieta

Zaiga Ikšele («Vendene»/ Cēsu TO)

Irina Prudņikova (Rīgas TO)
Elvita Čižauska («Skola»)
Živile Karobliene («Perkūnas» Šauliai, Lietuva)
Marija Čivčiša (Strazdumuižas TO)
Nataļja Muravjova (Rīgas TO)
Līga Muižniece (Rīgas TO)


LNSS 2012. gada šaudauna čempionāta reitings vīriešiem 
1. Paulius Kalvelis („Perkūnas”, Šauliai, Lietuva)
2. Imants Elstiņš (NSK „Vendene”/ Cēsu TO)
3. Guntis Maļugins (NSK „Vendene”/ Cēsu TO)
4. Raimonds Briežkalns (NSK „Ezerkrasts”)


5.—8. vieta

Andis Briģis (Strazdumuižas TO)
Deniss Makņa (Skola)
Artis Krujelis (Skola)
Viktors Grigorjevs (Rīgas TO)


9.—20. vieta

Gints Petrovics (NSK «Ezerkrasts»)
Arturs Līvmanis (NSK «Ezerkrasts»)
Gļebs Ļepskis (LNSS)
Andris Kalniņš (Strazdumuižas TO)
Zahārijs Maļugins (NSK «Vendene»/ Cēsu TO)
Aigars Bušs (NSK «Ezerkrasts»)
Edgars Fomičevs (Skola)
Ringolds Ozoliņš (Ventspils TO)
Gatis Nierliņš (NSK «Ezerkrasts»)
Aivars Lībergs (NSK «Ezerkrasts»)
Juris Strazdiņš (Rīgas TO)
Aleksejs Poplavskis (Rīgas TO)

Gatavosimies nākamajām LNSS rīkotajām sacensībām, sportistiem novēlēsim neatlaidīgi trenēties un aktīvi piedalīties visās sacensībās.