Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Latvijas Neredzīgo bibliotēkā pieejamās audiogrāmatas 2012 — I

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2012 / Nr. 4 - 2012

Nodaļa — Latvijas Neredzīgo bibliotēka


Latvijas Neredzīgo bibliotēkā pieejamās audiogrāmatas 2012 — I

Sastādīja Metodikas un bibliogrāfijas nodaļas bibliogrāfe Zane Rižija


PSIHOLOĢIJA

Rats T., Dr. Klift ons D. O., CIK PILNS IR JŪSU SPAINĪTIS? Vienkārši pievērs uzmanību, kādas bija Tavas izjūtas pēc pēdējās saskarsmes ar kādu citu cilvēku? Vai šis cilvēks: dzīvesbiedrs, labākais draugs, kolēģis vai vienkārši svešinieks «piepildīja Tavu spainīti», liekot justies daudz labāk? Vai arī «pasmēla no Tava spainīša», liekot justies daudz sliktāk? Un — ko dari Tu pats? Vai Tu šodien pasmēli no kāda spainīša, vai piepildīji to ar kādu smaidu, labu vārdu, žestu un pretimnākšanu? Lasa O. Vītoliņa, skan. ilg. 2 st. 17 min.

AMERIKĀŅU DAIĻLITERATŪRA

Danns Dž., ATMIŅAS KATEDRĀLE. Florence, 15. gs. Šai Mediči pārvaldītajā pilsētā laikā, kad zinātne un burvestības ir vienotas, viļņojas Leonardo da Vinči ģēnija tumšie avoti. Tādu pārdabiski lielisku cilvēku kā Sandro Botičelli un Nikolo Makjavelli apņemts, Leonardo dzīvo mākslinieka un izgudrotāja privileģēto dzīvi un mīl apdullinoši skaistu jaunu sievieti. Bet nežēlīgs ienaidnieks plāno viņa krišanu. Un drīz vien dižais mākslinieks izgudrotājs attapsies, patriekts no savas dzimtās pilsētas, un dosies mītiskā ceļojumā uz mērķi — un piedzīvojumu, kas varētu būt arī bijis? Vēsturiskās fantāzijas meistardarbā, kas triumfāli sakausē faktus un izdomu, Džeks Danns burvīgi ataino renesanses laika Itāliju un piedāvā savu aizraujošo slepeno vēsturi par zudušo gadu Leonardo da Vinči dzīvē. Lasa I. Berga, skan. ilg. 23 st. 1 min.

Evanss N., DROSMĪGIE. 1959. g., Mazā Toma Bedforda dzīvē nav daudz mīlestības, viņš tiek aizsūtīts uz Anglijas internātskolu, kur sastopas ar nežēlību gan no zēnu, gan no audzinātāju puses. Viņa vienīgais mierinājums ir teiksmainā kovboju un indiāņu pasaule. Bet, kad viņa māsa Diāna, uzlecoša skatuves un fi lmu zvaigzne, iemīlas mazā zēna elkā — liekulīgajā televīzijas seriāla varonī Rejā Monteinā, Toma dzīve pilnīgi pārvēršas. Viņš pārceļas uz Holivudu, un šķiet, ka viņa sapņi piepildās. Taču drīz vien pasaku valstības ļaunā realitāte aptumšo šķietamo laimi un pilnībā pārvērš viņa dzīvi. Lasa Z. Bičevska, skan. ilg. 10 st. 1 min.

ANGĻU DAIĻLITERATŪRA

Brontē Š., ŠĒRLIJA. Romāns ar visām tā norisēm šķiet ļoti mūsdienīgs — tajā ir gan ekonomiskā krīze, gan pretrunas starp dažādu politiķu interesēm, gan sadursmes starp sektantiem un tradicionālās ticības piekritējiem, bagātniekiem un nabagiem. Lasa Z. Bičevska, skan. ilg. 20 st. 19 min.