Atvērt pielāgoto vietnes teksta versiju

Atvērt teksta versiju

Latgales dievnamu zvani dzejā

Pakalpojumi / Žurnāls Rosme / Arhīvs / 2017 / Nr. 2 - 2017

Viktors Filatovs, bibliotēkas lasītājs

Latvijas Neredzīgo bibliotēkas Rēzeknes filiālbibliotēkā notika sirsnīga tikšanās ar dzejnieku Aleksandru Jakimovu.

Dzejnieku Aleksandru Jakimovu mēs vairāk pazīstam kā laikraksta «Panorama Rezekne» dzejas lappuses atbildīgo, viņa dzejoļi publicēti arī daudzos dzejas krājumos. A. Jakimovs ir starptautiskās prozaiķu un publicistu asociācijas biedrs.

Dzejoļi, kurus mūsu tikšanās laikā nolasīja dzejnieks, ir veltījums Latgales dievnamiem. Viņš prezentēja mums grāmatu «Zvanu skaņas plūstošās», kura iepazīstina dzejas mīļotājus ar Latgales Dievnamiem un kapellām, ar to vēstures lappusēm. Grāmata paredzēta plašam lasītāju lokam — gan dzejas mīļotājiem, gan kristietības vēstures interesentu pulkam. Tā nodrukāta pēc Daugavpils, Rēzeknes bīskapa Aleksandra svētības.

Pasākuma laikā mēs, klausītāji, sapratām, ka Aleksandra Jakimova dzejoļi ar savu dvēseles spēku saviļņo sirdsapziņu, modina domu, parāda ceļu uz savu sirdi. Savā dzejā viņš spriež, fantazē, rada. Autorā redzama iedvesma no Dieva. Viņa darbos var atrast Dieva patiesības pērlītes. Radošam darbam viņam ir iedvesmas avots, ir gaisma – ticība. Viņa literārā māksla top godīgi no sākuma līdz beigām un elpo ar radītāja dalību. Dzejnieka dzeja top no domām, sirdsapziņas, sapratnes, radoša talanta iedvesmota. Viņa dzejoļos izskan dzejnieka sirdsbalss un piedošanas lūgšana. Viņa dzejoļi par Latgales Dievnamiem paliek lasītāju un klausītāju atmiņā un sirdsapziņā.

Aleksandrs Jakimovs ir ne tikai dzejnieks ar jūtīgu dvēseli, arī sabiedriski un politiski aktīvs cilvēks: jurists, advokāts un politiķis — pašlaik 12.Saeimas deputāts.

Tikšanās beigās dzejnieks uzdāvināja grāmatas gan bibliotēkai, gan visiem  klātesošajiem, izteica izbrīnu, ka mūsu bibliotēkā tik daudz dzejas mīļotāju, ko nevar teikt par citām publiskajām bibliotēkām. Šo tikšanos ar dzejnieku Aleksandru Jekimovu mums organizēja LNerB Rēzeknes filiālbibliotēkas  vadītāja Ināra Zeltiņa.

Lai Dievs sargā dzejnieku!